Közélet

A kormánymédia által támadott két indexes újságíróról jelentek meg hazaárulózó plakátok

Több helyen is megjelentek Budapesten olyan plakátok a köztereken, amik az Index két újságíróját, Miklósi Gábort és Dezső Andrást ábrázolják az izraeli zászló előtt Mi is a határon túlról jöttünk felirattal. Alatta az Index – Konstans rinyálás, látens magyarellenesség, hazaárulás feliratok olvashatók. Az nem derül ki a plakátról, hogy ki készítette – írja a 444.hu. (A plakátról Panyi Szabolcs, az Index volt, és a direkt36 mostani újságírója készített fotókat, azok a Twitter-oldalán megnézhetők, illetve kiemelt képünk is onnan van.)

Mint a portál emlékeztet, a két újságíró ellen zajlik célzott kampány egy hete a kormánymédiában és a kormánnyal feltűnően barátságos viszonyban lévő radikális párt, a Mi Hazánk köreiben. Miklósi Gábor megírta, hogy a Puskás Aréna megnyitóján nem állt fel, amikor a Nélküled című dalt játszották, Dezső András pedig egy videómontázsban összevágta a szám egy koncertfelvételét és menekültekről készült képeket.

Az évi sok tízmilliárd forinttal megfinanszírozott közmédiában csütörtök hosszú, alákérdezős interjú készült a Mi Hazánk elnökével, Toroczkai Lászlóval.

A most megjelent, eddig senki által nem vállalt plakátok láttán Izrael budapesti nagykövetsége jelezte, szigorúan elítéli a posztert, és remélik, a magyar hatóságok eltüntetik a plakátokat.

Budapest, 2019. november 24.

Kiemelt képen a szóban forgó plakát látható. Forrás: Panyi Szabolcs, a direkt36 újságírójának Twitter-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik