Közélet

Büdös zsidó, le leszel vágva – üzenték a Facebookon Hadházy Ákosnak

A 444 számolt be arról, hogy Bayer Zsolt kormánypárti médiaszemélyiség arról lamentált Kocsis Máté fideszes képviselővel vasárnap esti showműsorában, hogy ideje lenne-e már fizikai erőszakot alkalmazni az ellenzéki képviselők ellen. Itt egészen konkrétan Hadházy Ákosra és annak legutóbbi parlamenti akciójára gondolt.

Bayer megkérdezte, hogy „hogy lehet ezt kibírni úgy, hogy az ember nem… ragadtatja el magát”, mert neki nem menne, mire Kocsis úgy válaszolt, ahogy ez a 444 által feltett videóban is hallható, hogy:

Nagyon nehéz és egyre nehezebb, ez nem titok. A kérdés nem provokatív egyébként, hanem teljesen életszerű, mert az életszerűség azt diktálná, hogy akkor ez következzen, amit mondasz. Két dolog sarkall minket önuralomra mindig: az egyik az, hogy mégiscsak a magyar országgyűlés épületében vagyunk, a nemzet templomában, amit lehet, hogy a velünk szemben ülők nem tartanak tiszteletben, de mi tiszteletben tartjuk. A másik pedig az, ami nem a tisztelet megfontolása okán, hanem a politikai megfontolás okán fogalmazódik meg: hogy pont ez a céljuk.

Kocsis Máté hétfőn délben közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy pert indít minden olyan szerkesztőség ellen, amelyek a fizikai erőszak kilátásba helyezéséről írnak, mert valótlanságot állítanak. A közleményben a politikus azt írta:

A Népszava és a 444 állításával szemben a Bayer Showban az hangzott el Hadházy Ákos múlt heti parlamenti akcióját értékelve, hogy »szerintem véget ért az a kor, amikor szótlanul és némán és tettek nélkül tűrjük azt, hogy a legdurvább gyalázkodások menjenek. A tettek alatt nem fizikai tetteket értek. Azt állítom, hogy az országgyűlési törvény fegyelmi szabályaira vonatkozó passzusokat durván szigorítani kell«.

A tévéadásra reagált Hadházy Ákos is, aki válaszul több olyan üzenetet is kitett a Facebook oldalára, amelyet az utóbbi egy hétben kapott, ezzel demonstrálva azt, hogy az erőszak már rég elkezdődött. Az üzenetek között szerepel az, hogy

te budos zsido. Le leszel vagva

az, hogy

Kérd az istent hogy ne találkozz velem sehol. Azonnal felfüggesztem a mentelmi jogod, és úgy állon váglak mint a ligeti kurvát a körhinta.

és az is, hogy

Ugy nez ki fel kell lassan mennunk Budapestre baratokkal, mert az undorito, hanyingerkelto, anarchista, hazaarulo pofadat mar nem nagyon tudjuk tovabb nezni!

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik