Közélet

Tarlós István a vereségéről: „szeret a Jóisten”

Őszintén gratulál Karácsony Gergelynek a győzelemhez.

A Népszavának Tarlós István azt mondja, jól járt azzal, hogy ilyen közgyűlési háttérrel nem ő lesz a főpolgármester. Az ellenzéki többségű testületre utalva úgy vélte, az, hogy ilyen körülmények között nem ő nyert,

erre azt tudom mondani, hogy szeret a Jóisten.

Tarlós István a kérdésre, vállalna-e hivatalos vagy nem hivatalos tanácsadói munkát a miniszterelnök stábjában, úgy felel, jelenleg ez még nem tartozik a nyilvánosságra, ha lesz végkifejlete, azt nem tartja titokban. (Orbán Viktor a kampányértékelőn beszélt erről.)

MTI/Koszticsák Szilárd

Abban szinte biztos, hogy a szavazók nem az ő személyéről hoztak döntést. A volt főpolgármester örül, hogy véget ért „a minden oldalról ronda kampány”, azt szeretné, ha háborúskodás helyett nyugalom lenne a városban.

Utódjáról immár azt mondja, hogy bár nem hasonló személyiségek, „eredendően nem utálják egymást Karácsony Gergellyel”, őszintén gratulál neki a győzelemhez, ha megkérdezi valamiről, elmondja a véleményét. Az atv.hu korábban arról írt, hogy már többször is egyeztettek, teljesen normális volt a beszélgetések hangvétele. Az új főpolgármester csütörtökön veheti át elődjétől a Városházát és a hivatallal együtt a folyamatban lévő ügyeket.

Tarlós nem veszi át a fővárosi képviselői mandátumát
Kompenzációs listáról került be a volt polgármester.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik