Gulyás Gergely a Borkai-ügyről: mindenkinek magánügye, hogy mivel tölti a szabadidejét

A miniszter szerint a választók minden információ birtokában dönthetnek, ha nyer Borkai, az ötéves újabb szolgálatot jelent.

Semmilyen relációban sincs a keresztény elvekkel, ami a felvételeken látható – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a Borkai-ügyről a Kormányinfón. A Fidesz győri polgármestere egy orgián vett részt, erről közölt felvételeket egy blog, amely korrupciós ügyekkel is megvádolta Borkai Zsoltot és a hozzá közel álló kört.

Gulyás szerint erkölcstelen és elítélendő, ami a videón látható. A miniszter szerint mindenkinek a magánügye, hogy mivel tölti a szabadidejét.

Nincs oka nem hinni Borkai Zsoltnak – ezt arra a kérdésre válaszolta Gulyás, miszerint Borkai a botrány után pár nap késéssel közzétett nyilatkozatában állította, hogy nem élt illegális szerekkel, nem drogozott, és nem vett részt korrupcióban.

A miniszter azonban kerülte annak a kérdésnek a megválaszolását, hogy vállalható-e még Borkai a Fidesz számára, a kormánypárt felszólítja-e lemondásra Borkait. Gulyás szerint ráadásul a kormánynak nincs is dolga ebben az ügyben.

A választók minden információ birtokában dönthetnek vasárnap, ha Borkai nyer újra, az világosan kijelöli a kereteket a felhatalmazást illetően, és ez ötéves ciklust, ötéves szolgálatot is jelent – fogalmazott.

Gulyás azt állította, ő nem beszélt Borkaival az elmúlt napokban.

A miniszter elmondta, hogy Orbán Viktor nem tervez Győrbe látogatni a választási kampány hajrájában.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos