Közélet

Magyar György: üzengetés helyett jelentse fel Borkait a szivárogtató!

Szerinte a blogger is érintett lehet, de mentesülhet a felelősségre vonás alól, ha együttműködik.

A Klubrádióban Magyar György arról beszélt, szerinte az Ördög ügyvédje nevű blog szerzőjének – aki állítólag mindent tud Borkai Zsoltról – feljelentést kellene tennie. Az ügyvéd szerint nem az a jó megoldás, ha csak bloggerként üzenget.

Újabb szexvideó jelent meg Borkai Zsolték bulijáról
A blog szerzője azt ígéri, hamarosan egy korrupciós szál is érkezik majd.

Tegyen feljelentést, csatolja a bizonyítékait, menjen be a Központi Nyomozó Főügyészségre, ha az állítólagos pénzügyi visszaéléseket, korrupciót bizonyítani is tudja. A hatóságoknak nem kötelességük hivatalból eljárni, de onnantól kezdve övék a felelősség, eltussolják-e vagy sem a győri fideszes polgármester ügyeit – tette hozzá.

Ha nála jelentkezne a szivárogtató – aki állítása szerint maga is ügyvéd és bennfentes – ezt tanácsolná neki. Írásai alapján ugyan úgy tűnik, maga is érintett ezekben az ügyekben, de a büntetőjogi rendszer lehetővé teszi, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól, ha együttműködik.

Az a társadalom érdeke, hogy feltárjon egy súlyos bűncselekményt, aki ezt megteszi, az a büntethetőségére vonatkozóan igen komoly kedvezményeket kap. Szerinte a figyelemfelhívás már megtörtént a szexvideóval, de ez nem helyettesíti a feljelentést.

Magyar György a Hírklikknek azt mondta, a blogger további vádjainak (hivatali visszaélés, korrupció, vesztegetés, kábítószerrel való visszaélés…) igazolására az írások tartalma, képi illusztrációja önmagában alkalmatlan, egy esetleges büntetőeljárás feladata lenne ezeknek az állításoknak az ellenőrzése.

Kiemelt kép: Borkai Zsolt/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik