Közélet

Felfüggesztették a Jobbik győri alapszervezetét

A Jobbik Magyarországért Mozgalom határozottan elítéli, hogy négy tagja visszalépett a közös ellenzéki képviselőjelöltségtől Győrben – közölte a párt kedd délelőtt a 24.hu megkeresésére.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a győri Jobbik-elnök kedd reggel közölte, hogy a párt kilép az ellenzéki összefogásból a városban. Fodor Roland közölte, mind a négy jobbikos jelölt visszalépett mint egyéni választókerületi képviselőjelölt. Mint írta:

Az ellenzéki moslékszövetség elveszítette a képviselőjelöltjeinek negyedét, és a minimális győzelmi esélyeit is. Kilépésünk hónapok óta tervezett volt, nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz!

A Jobbik lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint ennek következtében

Az országos elnökség ma reggeli döntése alapján a győri alapszervezet működését felfüggesztették, a négy visszalépő képviselőjelölt az összes párton belüli tisztségéből visszahívták, és etikai eljárás indult velük szemben.

A párt közölte, hogy azokon a településeken, ahol a jobbikos tagság az ellenzéki együttműködésben való indulás mellett döntött, a Jobbik továbbra is tartja magát a megállapodásokhoz, így Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák október 13-án.

Kiemelt kép: Karancsi Rudolf / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik