Közélet

Pár éve még pénzügyi tanácsadással foglalkozott a cég, ami 10 milliárdért szállít ételt Kőbányának

Érdekes közbeszerzést mutat be cikkében a G7: a kőbányai közétkeztetési tender négy indulójából hármat zártak ki a furcsa eljárásban. Az egyetlen érvényes ajánlatot adó cég el is vitte a csaknem 10 milliárdos megbízást.

Bár a kontraktus 10 évre szól, a pályázóknak mindössze hét napjuk volt az ajánlatokat összeállítani. Mindezt úgy, hogy a közétkeztetési tendereknél jellemzően az átlagosnál sokkal több dokumentumot kell benyújtani. A nyertes, a Kórház- és Menzaétkeztetés Kft. ugyan rendelkezik közétkeztetési tapasztalatokkal, azonban neve egészen 2014 tavaszáig Abu-Cash Pénzügyi Tanácsadó Kft. volt, főtevékenysége pedig ennek megfelelően “egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység” volt. A vendéglátást csak a névváltás után vették fel a tevékenységek közé.

A lap idézi az azóta megszüntetett Népszabadság cikkét: a Kórház- és Menzaétkeztetés Kft. akkori tulajdonosának családja 2014-ben Mészáros Lőrinccel üzletelt, egészen pontosan a Bakony Hús nevű húsüzemet vették meg a felcsúti milliárdostól. Az ügylet kapcsán a Népszabadság azt írta: egy ideje lehetett hallani a piaci pletykákat arról, hogy Mészáros egy közétkeztető cégnek próbálja eladni a Bakony Húst, viszonzásul pedig az új gazda vaskos megrendelésekhez juthat a közétkeztetési piacon.

Azóta tulajdonosváltás történt a cégnél, de ez sem oszlatta el teljesen a homályt. A vállalat ugyanis egy üzleti körökben ismeretlen, korábban semmilyen üzleti tapasztalattal nem rendelkező, a hatvanas évei végén járó nőhöz került, aki egy kispesti panelház második emeletén lakik.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik