Közélet

A fideszes polgármester tanácsadója indul ellenzékiként Erzsébetvárosban

Dr. Tóth Bácskai János fideszes polgármester személyes tanácsadója, Dr. Tóth László a Ferencvárosi Lokálpatrióták Egyesület támogatásával ellenzéki jelöltként indul a IX. kerületi önkormányzati választáson egy fideszes és az összellenzéki jelölttel szemben — írta meg a 444.hu.

Korábban a VálaszOnline derítette ki, hogy az Erzsébetvárosban induló Hunvald György mögött álló lokálpatrióták valójában ferencvárosi lokálpatrióták. A volt hetedik kerületi polgármesternek azért kellett új csapatot keresnie, mert az MSZP kihátrált mögüle, elesett az összellenzéki jelöltségtől, így most ő, Moldován László és Niedermüller Péter után, a harmadik ellenzéki kihívója a fideszes Vattamány Zsoltnak. A Ferencvárosi Lokálpatrióták azonban nem eégedtek meg meg Erzsébetvárossal, bejelentették, hogy Ferencvárosban is megmérettetik magukat.

A 444.hu szerint Bácskai János ferencvárosi polgármesternek tanácsadói megállapodása van egy bizonyos Dr. Tóth Lászlóval, illetve a Zymhod Kft.-vel.  A 2015 áprilisa óta máig életben lévő szerződés szerint, Dr. Tóth havi bruttó 381 000 Ft-ért üzletviteli tanácsokkal látja el a kerület vezetőjét. Az üzletember a tanácsokat szóban adja, és a teljesítést dokumentumokkal nem kell igazolni, azt a polgármester saját kezűleg tanúsítja.

A lap elérte a Lokálpatrióták jelöltjét, aki elmomdta, hogy ő maga bár nem híve a mindenáron változtatás politikájának. Azért indul el a választásokon, mert ugyan ellenzékiként is elismeri, hogy a fejlődés látható a kerületben. Hozzátette: a polgármester tud az indulásáról, és konstatálta azt. Tóth László programja egyelőre készülőben van, szerény kampányra készül, amit saját zsebből finanszíroz. Facebook-oldalának egyelőre két lájkolója van:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik