Közélet

Pikó: Sára Botond a rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást

Pikó András VIII. kerületi polgármester-jelölt Facebook-oldalán reagált arra, hogy tegnap a rendőrség házkutatást tartott kampányközpontjában.

A Magyar Nemzet hétfőn írta meg egy belső csoportból printscreenelt fotóra alapozva a hírt arról, hogy Pikó András közös VIII. kerületi polgármesterjelölt kampányfőnöke törvénysértő tevékenységet örökített meg, sőt feltételezhető, hogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék”.

Pikó szavai szerint:

Az álláspontunk változatlan: a kampány során semmilyen törvénytelenséget nem követtünk el, és természetesen tiszta lelkiismerettel állunk minden vizsgálat elé, ami a mi igazunkat fogja bizonyítani.

Szerinte a rágalomhadjárat viszont azt bizonyítja, hogy ellenfele, Sára Botond a szemébe hazudott, amikor azzal az érvvel futamodott meg a vitájuk elől, hogy a választók majd a programjaik alapján dönthetnek, szerinte ezért felesleges a vita.

Tegnap személyesen is megtapasztaltam Sára programjának lényegét: Kocsis Máté háta mögé bújva rendőrséggel akarja eldöntetni a józsefvárosi választást. Ez nem fog sikerülni, mert a döntés józsefvárosiaké, akik nem ezt érdemlik. Nem azt érdemlik, hogy öt év alatt 500 milliót költsenek a kerületi fideszes politikusok és háttéremberek politikai megbízásaira és szerződéseire, ahelyett, hogy rájuk, az egészségükre, a gyerekeik jobb minőségű tanítására vagy a lakhatásukra fordítanák. Erről kell beszélnünk, és ettől retteg a Fidesz

— írja.

Kiemelt kép: Pikó András/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik