Közélet

Gyanús Facebook-oldalt reklámoz a Vas Megyei Önkormányzat

Egy nem hivatalos Facebook-oldalt tüntet fel hivatalosként honlapján a Vas Megyei Önkormányzat úgy, hogy az említett Facebook-oldal a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltje mellett kampányol – írja az Ugytudjuk.hu.

A helyi hírportál még júliusban írt arról, hogy a Vas megye névre hallgató profil elkezdett kampányolni Balázsy Péter megyei jegyző mellett, aki független színekben, de a Fidesz támogatásával indul az őszi önkormányzati választáson. Emiatt több kérdést is elküldtek a jegyzőnek, például azt, hogy szerinte mennyire elfogadható az, hogy a megyei önkormányzat Facebook-oldala propaganda, kampány posztoknak ad helyet.

Fotó: 24.hu

A kérdéseikre nem kaptak választ, ezért az Ugytudjuk.hu közérdekűadat-igénylést adott be, hogy megtudják, ki, mennyi pénzért és milyen szerkesztési alapelvek alapján tölti fel tartalommal a www.facebook.com/vasmegye.hu Facebook-oldalt. A válaszból kiderült, hogy az oldal nem a Vas Megyei Önkormányzat hivatalos Facebook-oldala, a hivatal nem is szándékozik ilyent indítani és hogy az oldalt magánszemélyek üzemeltetik, a hivatalnak így semmilyen ráhatása nincs a tartalomra.

Ez pedig azért különösen érdekes, mert az önkormányzat honlapján ott szerepel nem hivatalos, magánszemélyek által üzemeltetett Facebook-oldal „Facebook oldalunk” elnevezés alatt.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik