Közélet

Munkaszervezésbeli gondok miatt fordíthattak hátat Schmidt Máriának

Az Index forrásai szerint Lánczi Tamás úgy érezhette, mindent megtesz, de nem kap világos utasításokat.

Az Index úgy tudja, nem politikai, hanem munkaszervezésbeli okai voltak annak, hogy kedden – Deák Dániel vezető elemző kivételével – felállt a teljes stáb a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézetnél. A portál egyik forrása szerint Schmidt Mária nem volt elégedett az igazgató, Lánczi Tamás teljesítményével, aki úgy érezte, mindent megtesz, de nem kap világos utasításokat.

Schmidt Mária szerint puccs érte az intézetét
Váratlanul felmondott az igazgató és több munkatárs.

Mint írják, Schmidt és Lánczi már a Figyelőnél is együtt dolgoztak, de ott Lánczi lényegében szabad kezet kapott, az intézetben viszont folyamatosan egyeztetniük kellett. Úgy tudják, a konfliktus a rendszerváltás emlékévének szervezésében öltött testet: Schmidt úgy érezte, nem halad megfelelő ütemben a projekt.

A cikk szerint Láncziék kilépésével a Terror Házából valószínűleg át fognak tudni csoportosítani embereket az emlékév lebonyolításához, de megakaszthatja a projekt menetét, hogy új embereknek kell folytatni a megkezdett munkát. Lánczi sem marad feladat nélkül: a tanácsadó csapatot vezeti Habony Árpád londoni tanácsadó cégében, a Danube Business Consulting Ltd-ben. (Fotó: MTI / Soós Lajos)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik