Közélet

Józsefvárosnak kész terve lehet az Auróra bezáratására

Ez egy feltehetően véletlenül csatolt emailből derül ki.

Előre meghatározott terv szerint igyekezhet ellehetetleníteni a józsefvárosi önkormányzat az Auróra nevű közösségi helyet, legalábbis erre utal az az email, amelyet az ügyükben kikért iratok közt találtak.

A Mérce felidézi: az elmúlt hetekben indoklás nélkül záratták be az Auróra vendéglátó pultját, megjelent náluk egy önkormányzati dolgozó, és közölte, hogy nem folytathatnak semmilyen kereskedelmi tevékenységet. Kiderült, hogy ez a rendelet már június vége óta él, de az üzemeltetőnek nem szóltak róla.

A cikk szerint már több, a klub működését korlátozó döntés született meg úgy, hogy nem kaptak róla semmilyen értesítést, és az egyébként rendszeresen felbukkanó hatóságok is csak akkor közölték velük, amikor a jogorvoslati idő letelt.

Az Auróra bíróságra viszi az ügyet, szerintük az önkormányzat szabálytalanul járt el. Kikérték a bezáratás körülményeiről szóló dokumentumokat, ezek közt szerepel egy email, amit a kerület polgármesterének és jegyzőjének címeztek. Az email feladója a címzetteknek kifejti: „minden a tervek szerint halad”, és kiderül, hogy a tervek közt szerepel aláírásgyűjtés a klub ellen, valamint egy interjú, amit a feladó arcát nem vállalva adott a kerületi újságnak. A – feltehetően véletlenül csatolt – levelet az Aurórát képviselő Magyar Helsinki Bizottság tette közzé.

Minden a tervek szerint halad: már újra nyitva az Auróra!Múlt héten jártak Józsefváros Önkormányzatának alkalmazottai…

Közzétette: Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee – 2019. augusztus 14., szerda

Az Auróra pultja egyébként szerdán újra kinyitott, mert keresetet nyújtottak be a határozat ellen, aminek halasztó hatálya van az önkormányzat határozatára nézve. (Fotó: 24.hu / Ivándi-Szabó Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik