Közélet

Elmaradhat a felcsúti kisvasút meghosszabbítása

Lesznek fejlesztések, 19 projektet sorol fel a kormányhatározat, de pont a miniszterelnök szívének legkedvesebb maradt ki belőle.

Kimaradt a felcsúti kisvasút a következő három évre tervezett fejlesztésekből – írja a hvg.hu. A kormány a 2020-as, 2021-es és 2022-es költségvetésben összesen 12,6 milliárd forintot szán a kisvasutakra, ez egy augusztus elsejei kormányhatározatból derül ki, ahogy az is, hogy a kisvasutak egységes marketinggel és szakmai koncepcióval működnek majd.

2017-ben már született egy határozat, amelyben konkrét összeg még nem szerepelt, viszont benne volt a Vál-völgyi Kisvasút meghosszabbítása; ez a mostani projektlistáról hiányzik. Ugyanakkor utasítják a pénzügyminisztert, hogy készítsen előterjesztést annak érdekében, hogy SZÉP-kártyával is igénybe lehessen venni a kisvasutakat.

Nemrég a hvg.hu még olyan kormányjavaslatról számolt be, amelynek értelmében épp Bicskétől Lovasberényig bővítenék a felcsúti kisvasutat. Ezzel Orbán Viktor „fenyegetőzött” 2015-ben: akkor azt mondta, hogy ha támadják, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig. (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik