Közélet

Titkolják, hogy mennyibe került a közpénzből készült, Orbánt heroizáló videó

A 444. hu értesülései szerint még mindig nem fizették ki teljesen azt az Orbán Viktort heroizáló kisfilmet, amely a Hősök terén megtartott, a  rendszerváltás 30. évfordulója nagy örömünnepének szánt június 16-i Szabadságkoncertre invitált, és amelyet óriáskivetítőn a Volt Fesztiválon is szinte végtelenítve játszottak.

A lap szerint a Schmidt Mária által irányított Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány azért nem akarja teljes egészében kifizetni a gyártót, mert az késve adta le a videót. A 444.hu a filmen dolgozó több embertől úgy értesült, hogy a közalapítvány által megbízott gyártócég, a Szupermodern Stúdió Kft. nem tudja kifizetni őket. A cég a Service Film Positive Kft.-hez tartozik, tulajdonosa Lajos Tamás.

Mint írják: a kisfilmre felkért gyártó eredeti koncepciója messze nem az volt, hogy szobrot emeljenek Orbánnak, de a közalapítványt vezető, a miniszterelnök iránt rajongó Schmidt Mária menet közben errefelé tolta el a filmet, újabb és újabb módosításokat kérve.

A lap szerint szerint a közalapítvány arra hivatkozva tartja vissza több tízmillió forintot, hogy a gyártó cég késve adta le a filmet, ezért kötbéreznek. Stábtagoktól viszont azt hallották, hogy a Schmidtéktől érkező folyamatos változtatási kérések nagyon szorossá tették a határidőt, miközben komoly utómunkákat is kellett végezni.

A közpénzekből működő közalapítvány nem árulta el, hogy mennyibe került a kisfilm.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik