Közélet

Önkormányzati irodákban alakítottak ki munkásszállót Erzsébetvárosban

Budapest VII. kerületében, a Nagy Diófa utca 30-32. szám alatti társasház lakói egyik napról a másikra arra ébredtek tavaly év végén, hogy egyre több ismeretlent látnak az épület folyosóin. Az erzsébetvárosi önkormányzat ugyanis úgy döntött: a kerület tulajdonában lévő két földszinti irodahelyiségét munkásszállóvá alakítja — tudta meg a Népszava.

A közös képviseletet a Willco Bt. látja el, a társaság műszaki vezetője, Pálmai Vilmos a Népszavának azt mondta: a korábbi irodahelyiségek munkásszállóvá alakítása olyan funkcióváltás, amiről az önkormányzatnak kötelessége lett volna beszámolnia.

A lakók tombolnak, állításuk szerint a munkások kitámasztva hagyják a kaput, éjszaka felkeltik őket, ha elfelejtik a kapukódot, a takaros udvaron pedig megjelent egy hűtő, egy hűtőgép, egy villanyrezsó,  az addig megszokott csendnek pedig búcsút inthettek a helyiek.

Az eset rávilágít arra, hogy a kevés munkásszálló miatt már egészen extrém megoldásokat kell alkalmazni. Emlékeztetnek: Tiszaújvárosban pedig már egy legalább kétezer fős konténerváros alakul a Mol Petrolkémia Zrt. majdnem 400 milliárd forintos óriásberuházását építők elhelyezésére.

Kiemelt kép: Google Maps

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik