Közélet

Gyurcsány Ferenc 8 pontban foglalta össze a DK sikerének titkát

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) alapító elnöke Facebook-oldalán 8 pontban foglalta össze, hogy állítása szerint miért egységes és sikeres a DK. Íme:

1. Ha nincsenek titkaid, nem lehet elárulni. A DK-nak nincsenek titkai. Sem pénzügyi, sem politikai titkok.

2. Nem szabad politikádat rángatni. Ha politikád kiszámítható, ha nincs politikai cikk-cakk, nem leszel kitéve a pártot folyamatosan terhelő belső vitáknak se.

3. Lehet hibázni. A hiba nem bűn, a tévedés természetes. Kisebbségben lenni bármilyen döntésnél nem szégyen, hanem a többség lehetősége, hogy átgondolja álláspontját.

4. A párt politikai közösség, amely belül versenyez, de riválisaival, ellenfeleivel szemben egységesen lép fel. Belül vita, kifelé egység.

5. Nincs egyéni politikai forgatókönyv, nincs egyéni politikai játszma. Csak együtt vagy sehogy.

6. Ezért vigyázunk egymásra. Mindenkire. Aki velünk van, az számíthat ránk jóban, rosszban.

7. Nem kell félni vezetni a pártot. A párt vezetése nem a párt feletti uralkodás. A politikai stratégia kialakításáért, egységes képviseletéért, a szereposztásért, a szabályok betartásáért viselt felelősség. Sok-sok beszélgetés, egyeztetés.

8. Gyenge párt bezárkózik, erős párt kinyitja magát. Ha bezárkózik a pártod, akkor előbb- utóbb véged van. Ha nyitsz, tovább erősödhetsz és növekedhetsz. Persze igaz, ha gyenge párt nyitja ki önmagát, az is a megsemmisüléshez vezet.

Kiemelt kép: Berecz Valter/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik