Közélet

Havonta több mint 2 millióért bérel irodát az Antall József Tudásközpont

A Szabadság híd és a Bálna szomszédságában, előkelő pesti környezetben áll az Antall József Tudásközpont (AJTK) irodája a Czuczor utcában. Ennek a környezetnek azonban ára van: a csaknem milliárdos állami támogatást élvező  alapítvány a fővárosiak közül is az egyik legdrágább bérleti díjat fizette ki a legnagyobb magyarországi ingatlangazdálkodó és fejlesztő cégcsoportnak – derül ki a 168 Óra által megszerzett közérdekű adatokból. Az AJTK éves költéseiről még 2019 év elején kért tájékoztatást Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

Tavaly már mi is beszámoltunk a kirívóan magas bérleti díjról:

Matolcsy tanszéke miatt nem tudott időben fizetni az Antall Tudásközpont
Kényszerű költözésük után megemelkedtek a fenntartási költségek az Antall József Tudásközpontnál, minisztériumi pénzekből pótolták a hiányt. Már tudjuk pontosan, mire mennyit kaptak.

A lap most arról ír, hogy az AJTK

Budapesti viszonylatban drágán, 26,6 millió forintért bérel irodát és előadótermet.

A bérelt helyiségek egy 139 és 169 négyzetméteres irodahelyiség, ezen felül pedig szintén a Czuczor utcai ingatlanban eseti jelleggel béreltek egy nagyobb, 596 négyzetméteres előadó és konferenciatermet is. Mint írják, utóbbi azért is szokatlan, mert az AJTK a Corvinus Egyetem tőszomszédságában működik, ahol előadások, konferenciák és más rendezvények megtartására is számos lehetőség kínálkozott volna, méghozzá nem a legdrágább budapesti bérleti árakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik