Közélet

A Fidesz és a Jobbik ugyanazt a polgármester-jelöltet támogatja Békéscsabán

A Jobbik ki is lépett az ellenzéki egyeztetésből.

Mint korábban megírtuk, szerdán a békéscsabai Fidesz bejelentette, hogy nem indít saját polgármester-jelöltet az őszi önkormányzati választáson, hanem a posztért újra induló független Szarvas Pétert támogatják. Ugyancsak szerdán a Jobbik választókerületi elnöke, Kocziha Tünde is bejelentette: Szarvas mögé állnak be.

A Jobbik Békéscsabán kiszállt az ellenzéki egyeztetésből, amit Kocziha a közleményben azzal indokolt, hogy fél éven át sikertelenül próbáltak megállapodni a pártok és egy civil szervezet az önkormányzati választáson való indulás részleteiről. Szerinte az LMP és az MSZP önkormányzati képviselői nem fejtettek ki tényleges ellenzéki magatartást: a polgármester, és nem a kormánypárt ellenzékeként viselkedtek.

Kocziha közölte: csak olyan pártokkal és szervezetekkel hajlandók együttműködni, akik Szarvast támogatják; ezen felül cinikusnak tartja azt az érvelést, hogy a Jobbik kiugrása bontotta volna meg az ellenzéki egységet.

Szarvas egyébként öt éve jobbikos támogatással verte meg a Fidesz-KDNP akkori jelöltjét, Hanó Miklóst(Fotó: MTI / Rosta Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik