Közélet

Karácsony Gergely „méhbarát” Budapestet akar

A főpolgármester-jelölt állatvédelmi chartát hirdetett, segíteni akarja az emberek és a háziállatok „harmonikus együttélését”.

Karácsony Gergely céljai között említette az új, korszerű állatmenhelyek létrehozását, a kényszerszaporítók elleni fellépést a zuglóihoz hasonló ivartalanítási program kiterjesztését. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje Budapestet „méhbarát” várossá alakítaná.

Kitért arra is: hosszú távon át kell állni a biológiai szúnyogirtásra, fel kell lépni azért, hogy a madarak, köztük a fecskék, illetve a denevérek visszatalálhassanak a városba. Mint mondta, állatvédők és magánszemélyek ajánlásait is várják a chartában megfogalmazottak kiegészítéséhez.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke azt mondta,  budapesti állatvédelmi ombudsman intézményének létrehozását kezdeményezik majd Karácsony Gergelynél, ha a budapestiek főpolgármesternek választják. Szeretnék, ha az önkormányzat a jövőben pályázati úton támogatná az állatok ivartalanítását, chippel történő ellátását, az oktatásban és az egészségügyben is nagyobb szerepet kapna az állatterápia. A szocialisták állatvédelmi kerekasztalt is életre hívnának, amely ajánlásokat tehetne a mindenkori politikai vezetőknek – tette hozzá Kunhalmi Ágnes.

Perédi Gergely, a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület elnöke azt mondta: a civilek el az állatvédelmi feladatok 90 százalékát, ezért szeretnék, ha a jövőben hatékonyabb lenne az együttműködés az önkormányzatokkal, hatóságokkal. (mti)

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik