Közélet

Ez a fiatal nő verte agyon az állatkerti teknőst

Állatkínzás miatt keresik. A huszonéves nőről több felvételt megosztottak.

Kockakővel ütötte agyon egy ismeretlen látogató a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. A Klubrádiónak a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője azt mondta: egy fiatal nő a tettes.
Hanga Zoltán közölte: a teknős elképesztő állapotban volt, a páncélja a háti, hasi részen ujjnyi szélesen szétnyílt, látni lehetett a belső szerveit, el kellett altatni, nagyon kínlódott.

A teknősök szokása, ha kézbe veszik őket, odapiszkítnak. A görög teknőshöz ezért vágták a kőtömböt. A szóvivő azt mondta, már csaknem harminc éve van az állatkertnél, de ilyet még nem látott, a kollégái, akik hivatalból megnézték a videót, kijöttek a béketűrésből.

A szóvivő szerint a felvéleken egy nő és egy férfi volt, a követ a nő dobta, nem tudni, milyen kapcsolat van köztük. Magyarul beszéltek. A felvételen minden látszik, adatvédelmi szakértőjük vizsgálja, mit hozható nyilvánosságra, ha minden kitakarás nélkül kitennék a videót, egy órán belül meglenne a közösségi médiában az elkövető.

Közben a rendőrség a felvétel alapján nyomoz és keres egy 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú nőt. A  bűncselekmény elkövetéskor fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt.

 

 

 

A rendőrség kéri, aki a nőt felismeri, személyazonosságáról, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekményről bármit tud, hívja az ingyenes Telefontanút (06-80-555-111) vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívók valamelyikét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik