Közélet

Elhagyod az országot, vagy börtönbe mész – fenyegető üzenetekről vallott Bige László

Közvetítőkön keresztül kapott üzenetben már jó ideje választás elé állították ellenségei, vagy távozik országból vagy megy a rácsok mögé – ezt állította Bige László, aki szerint szolnoki gyárának bezáratása egy ellene indított bosszúhadjárat része.

Az üzletember a Klubrádiónak beszélt arról, hogy két barátján keresztül már tavaly üzentek neki, hogy vagy csomagol és megy, vagy a börtön.

Bige László szerint oligarchák állnak az ellen folyó vizsgálatok és a gyára bezáratása mögött, de neveket továbbra sem mondott.

Bige: Ez oligarchikus maffiatámadás
Még tíz napig nem zár be a szolnoki üzem, mert a milliárdos bírósághoz fordult.

Szerinte megtámadott cégével a bíróságon is nyerni fognak, ha pedig megalakul az Európai Bizottság, az unióba is kiviszi majd az ügyet.

A vállalkozó az egyik hátrányának tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, de szerinte egy jogállamban nem múlhat ezen egy vállalat jövője, ezért azt kéri a hatóságoktól, hogy törvényesen járjanak el velük szemben. Mindezt azzal összefüggésben mondta, hogy szolnoki vegyiüzemét bezáratta a katasztrófavédelem, amit egy ellene indított bosszúhadjárat részének tart.

Előzmények

Tavaly novemberben 300 fős különítmény szállta meg a Bige Holding szolnoki üzemét, akkor azt mondták a hatóságok, hogy a nyomozás hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folyik. Idén május végén Bigét a nyíregyházi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, és két napra őrizetbe vették vesztegetés gyanúja miatt.

Bige László az egyik legnagyobb hazai műtrágyagyártó, aki a napi.hu legfrissebb listája szerint a 10 leggazdagabb magyar közt van az országban.

Oligarchák vetettek szemet Bige László 220 milliárdos birodalmára
Nem szokott jó vége lenni annak, ha egy milliárdos vállalkozónál megjelenik a versenyhivatal és a rendőrség. Bige ráadásul vagy egy évtizede Csányi Sándor ellensége.

Kiemelt kép: MTI / Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik