Közélet

Schmidt Mária: Lehet, hogy Soros nem zsidó, mert soha nem viselkedett zsidóként

Tudja, az apja, Soros Tivadar katolikusként lett regisztrálva 1916-ban, amikor hadifogoly volt. Nem tudom, hogy tényleg zsidó-e. Miért térne vissza valaki a zsidó hitre az 1930-as években? Soha nem viselkedett zsidóként. Ő egy rejtély számomra

– nyilatkozta Soros Györgyről Schmidt Mária a Gateway Pundit nevű szélsőjobboldali amerikai portálnak.

A Terror Háza főigazgatója – akitől körülbelül egy hete vették el a Sorsok Háza projektet – azt nem fejtette ki, hogy hogyan viselkednek a zsidók. Pedig valószínűleg van erről elképzelése, mert azt megemlítette, hogy ő volt az egyik első magyar Soros-ösztöndíjas: a nyolcvanas években Sorosnak köszönhetően kutathatta a zsidók történelmét az Egyesült Államokban.

Sok másról viszont beszélt a portálnak adott interjúban:

  • Elmondta, hogy Orbán Viktorba azután „szeretett bele”, hogy hallotta a politikus Nagy Imre újratemetésén elmondott beszédét. 1990 óta ezért mindig a Fideszre szavazott.
  • Schmidt Mária szerint Angela Merkel alatt „új Kelet-Németország” lett Németországból, és „megölte a politikát” is a kancellár, aki miatt nincsenek politikai viták a németeknél. Valamint Németországban szerinte nincs manapság „sem kultúra, sem szív”.
  • Kiderül az interjúból, hogy a történész nézte az EP-választás hajrájában a csúcsjelöltek vitáját, de csak mert „kényszerítették” rá. Amikor a csúcsjelöltek azt mondták, hogy nem lehet hagyni, hogy emberek fulladjanak bele a Földközi-tengerbe, akkor neki a Beépített szépség című film azon jelenete jutott eszébe, amikor a szépségkirálynő-jelöltek mind azt mondják, hogy világbékét szeretnének.
  • Senki nem hisz már a mainstream médiának, mert Donald Trump megmutatta, hogy mind hazudik – egy ilyen állítás is elhangzott Schmidt Mária szájából, aki szerint a magyar sajtószabadság viszont köszöni, jól van, a magyar kormány nem piszkálja, újságok azért zárnak csak be, mert haldoklik a nyomtatott sajtó.
  • Az illiberális kifejezés igazából csak annyit jelent Scmidt szerint, hogy konzervatív. Azért előbbit használja a miniszterelnök, mert mindenki „gyűlöli a liberális pártot” Magyarországon.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik