Közélet

Újabb öt évet kapott az InfoRádió

A médiatanács döntése szerint 2024 szeptemberéig működhet a rádió.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a szolgáltató kérelmére további öt évre megújította az InfoRádió médiaszolgáltatási jogosultságát. Így 2024. szeptember 1-ig továbbra is működhet a Budapest 88,1 MHz-n a közösségi jellegű InfoRádió. Magyarország egyetlen hírrádiója 2000. október 2-án kezde meg a sugárzást, 12 évig a 95,8 MHz-n szólt, 2012. szeptembere óta pedig a 88,1-en érhető el.

Ugyanakkor megszüntették a Tardos 95,5 MHz helyi rádió közösségi használatára közzétett pályázati eljárását, miután arra nem érkezett ajánlat. A Balatonfüred 96,2 MHz-es helyi frekvencia közösségi használatára két ajánlat érkezett. A tanács hiánypótlásra szólította fel mindkét pályázót: a Karc FM Média Kft.-t és az FM 4 Rádió Kft.-t.

A médiatanács engedélyezte, hogy a Zalaegerszeg 88,9 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában nyertes, kereskedelmi jellegű 88,9 Best FM június 20-a helyett augusztus 19-én kezdje meg működését, lehetővé tette, hogy az Eger 100,7 MHz-es helyi frekvencián szóló, kereskedelmi jellegű 100,7 – BEST FM sajátos arculata, központi elemei és műsortervi vállalásai módosuljanak. Közösségi médiaszolgáltatásként ismerték el a Cuttingroom Bt. által üzemeltetett Gólya Tv-t.

A testület közzétette a Békés 94,4 MHz helyi rádiós frekvenciára vonatkozó pályázatot, amelyre július 8-áig lehet jelentkezni. Elfogadták a Miskolc 95,1 MHz körzeti rádiós pályázat felhívástervezetét is, amit szintén közzétettek. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik