Közélet

Szétázott plafon, lámpából csorgó víz, csótányok a Kútvölgyi kórházban

A múlt héten jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Józsefvárosba és Ferencvárosba költöztetnék a XII. kerületből a Semmelweis Egyetem (SOTE) Kútvölgyi Klinikai Tömbjét, vagyis azt a kórházat, amelynek felújítását 2016-ban 4 és fél milliárd forintból kezdték meg, majd félbehagyták.

Az intézmény kívülről azóta is apokaliptikus állapotokat mutat, ám belül sem sokkal jobb a helyzet. Egy olvasónk küldött fotókat a kórház egyik emeletéről, ahol súlyos beázás történt nemrég. A képeken látható, hogy a plafon szétázott, az egyik lámpatestből víz csorog, a padlón pedig vödrökbe csöpög a víz.

Az épület egyik emeletén szétázott a plafon. Fotó: olvasónk
A víz vödrökbe csöpög, illetve a Semmelweis Egyetem lepedőire. Fotó: olvasónk
A lámpából víz csordogál. Fotó: olvasónk

Olvasónk a kórházban fekvő ismerősét ment meglátogatni, aki elmondta, hogy többször találkozott csótányokkal, az egyikről fotót is készített amint az éjjeli szekrényén mászott. (Ezt a fotót forrásvédelmi okokból kiszedtük az eredeti cikkből).

A SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbje két és fél éve áll félkészen. Fónagy János az RTL Klubnak korábban azt mondta, hogy egy jogvita miatt szakadt félbe a renoválás. Az államtitkár 2017-ben még azt ígérte, hogy 2018 februárjának végére befejeződik a felújítás, de az épület azóta sincs kész.

Múlt héten viszont már a Magyar Közlönyben az jelent meg, hogy a Kútvölgyi klinikai tömb klinikáit – az oktatás, a kutatás és a betegellátás folyamatos biztosítása mellett – a Semmelweis Egyetem belső és külső klinikai tömbjébe, vagyis a VIII-IX. kerületbe kell áthelyezni.

Frissítünk!

Reagált cikkünkre a Semmelweis Egyetem. Mint írták, az elmúlt napok esőzései miatt a Kútvölgyi Tömb legfelső emelete beázott, ez a régi, üzemen kívüli konyha területe, ahol munkavégzés már nem folyik. Az alsóbb szinteket, ahol betegellátás is van, a beázás nem érinti. A tömbben rendszeresen végeznek rovarirtást, a következő, már korábban beütemezett és májusban megrendelt munka ma kezdődik az épületben. A Semmelweis Egyetem klinikáinak Kútvölgyi Tömbből való áthelyezéséről egy 2018. december 13-i kormányhatározat (1672/2018.) rendelkezett.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik