Közélet

Kifizetné a 15 milliós óvadékot a Viking kapitánya

Egy nappal a dunai hajóbalesetet követően őrizetbe vették Jurij C.-t a szállodahajó kapitányát. A bíróság 15 milliós óvadék ellenében kiengedte volna a Viking kapitányát, de az ügyészség fellebbezett. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz másodfokú döntés az ügyben. Amennyiben szabadlábra helyezik, nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el Budapestet.

A kapitányt védő dr. M. Tóth Balázs a Borsnak elmondta, a kapitány hajlandó lenne kifizetni a 15 milliós óvadékot. Az ügyvéd a lappal azt is közölte, hogy

Jurij C. 1975 óta hajózik a Dunán, megbízható, biztos családi hátterű ember. A bíróság az óvadék lehetőségével is azt kívánta kifejezésre juttatni, hogy meglátása szerint a gyanúsított személyi körülményei rendezettek, esetében nem szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése.

A szállodahajó kapitánya szerint ő nem szegett szabályt
A férfit megrendítette a baleset következménye, sajnálja, hogy a baleset elkerülésére nem volt módja.

Hozzátette, hogy a kapitány részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak, és mindenkinek, aki érintett volt a balesetben, de továbbra is azt állítja, hogy nem követett el hibát a tömegbaleset idején.

Az atv.hu pedig arról ír, hogy Shunkeun Song a dél-korai nagykövetség védelmi attaséja arról beszélt, hogy a tervek szerint hétfőn reggel hét órakor újra megpróbálnak majd lemerülni a hajóroncshoz, ám ez attól is függ, milyenek lesznek a körülmények. A vízügyi főigazgatóság szóvivője szerint a Duna szombaton délben, 588 centiméteren tetőzött a fővárosban. A folyó azóta folyamatosan apad, ezzel együtt pedig a vízhozama is csökken.

kiemelt kép: Mohos Márton 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik