Közélet

Hollik: Stratégiát váltott a kormány

Előbb meg akarnak nyugtatni mindenkit, és csak utána vezetnék be a közigazgatási bíróságokat.

Hollik István kormányszóvivő szerepelt az M1 csütörtök esti műsorában, ahol az aktuális kérdések közt arról is kérdezte a műsorvezető, hogy miért halasztják el a közigazgatási különbíróságok felállítását.

Hollik azt mondta, nagyon fontos kérdésről van szó, a magyar kormányzat pedig stratégiát váltott, hiszen korábban a támadott intézkedéseket meghozták és utána próbálták megvívni az ezzel kapcsolatos küzdelmeket, most viszont

mivel igazságszolgáltatási, jogállamisági kérdésről van szó, amely számunkra nagyon fontos, azt gondoltuk, hogy ha bárkinek bármilyen problémája van a közigazgatási felsőbíróságok rendszerével, (…)először folytassuk le a vitát, hangozzanak el az aggodalmak, mindegyikre a kormány válaszolni fog, és ha mindenkit meg tudtunk nyugtatni, csak utána vezetjük be.

A kormányszóvivő szerint el akarják kerülni, hogy egy ilyen fontos igazságszolgáltatási változtatás bevezetését viták és támadások kísérjék.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha fennmaradnak az aggályok, azt mondta:

mi eddig minden vitában tudtunk tárgyszerű, tényszerű válaszokat adni, most is erre fogunk törekedni, és azt reméljük, hogy mindenkit meg tudunk nyugtatni.

A műsorvezető azt is megkérdezte, hogy nincs-e köze a döntésnek az EP-választás utáni politikai egyeztetésekhez, a pozíciók szétosztásához, mire Hollik azt válaszolta:

Nincs! Semmi.

És ennyiben maradtak. (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik