Közélet

A Miniszterelnökség két év után kért bocsánatot Dobrev Klárától

Meglepő közleményt adott ki a Miniszterelnökség hétfő este, amelyben bocsánatot kértek Dobrev Klárától – igaz, őt magát nem nevezték meg.

Azért lepődtünk meg, mert nem egy friss ügyről van szó, az előzmények egészen 2014-ig nyúlnak vissza, amikor a Dobrev által vezetett Altus Zrt. egy nemzetközi, többfordulós pályázaton egy nagy nemzetközi konzorcium vezetőjeként megbízást nyert EU-t érintő elemzésekre-kutatásokra.

Dobrev Klárának papírja van arról, hogy Lázár János hazudott
Bíróság kötelezi Lázárt bocsánatkérésre, és arra, hogy ne folytassa a hazugság terjesztését.

2015-ben Lázár János, akkori Miniszterelnökséget vezető miniszter levelet küldött Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, amelyben sajtóértesülésekre hivatkozva azt írta, hogy az ALTUS Zrt. több szálon is összekapcsolódott a magyar olajmaffia legsikeresebb és legveszedelmesebb szervezett bűnözői csoportjával.

Dobrev emiatt beperelte a Miniszterelnökséget és 2017-ben meg is nyerte a pert. A bíróság jogerősen megállapította, hogy Lázár János hazudott akkor, amikor a Dobrev Klára által vezetett Altus Zrt.-ről valótlanságokat állítva levelet írt, nyilatkozott az Európai Bizottságnak, annak főbiztosainak.

A bocsánatkérésre 2019. május 27-ig kellett várni, a teljes szöveg így szól:

A Fővárosi Ítélőtábla 2017. május 17-én hozott jogerős ítélete megállapította, hogy a Miniszterelnökség – Lázár János 2015. március 23-án az Európai Bizottság elnökéhez, Jean-Claude Junckerhez eljuttatott levelében – sajtóértesülésekre utalással valótlanul híresztelte, hogy az ALTUS Zrt. több szálon is összekapcsolódott a magyar olajmaffia legsikeresebb és legveszedelmesebb szervezett bűnözői csoportjával, megsértve üzleti jóhírét. A Miniszterelnökségelnézést kér a jogsértés miatt.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik