Közélet

Buszos kirándulást szervezett a határkerítéshez egy fideszes polgármester

A szegvári polgármester korábban politikusként járt a déli határkerítésnél, most viszont úgy döntött, civileknek is megmutatná a helyet, írja az Index. Gémes László egyeztetett a rendőrséggel, és buszos túrát szervezett a határhoz.

A politikus azt mondta, a túra nem volt nyíltan meghirdetve, hiszen „akkor túl sok jelentkező lett volna”, úgyhogy különböző ismerősi körökből, például Szentesről, Szegvárról és Fábiánsebestyénről gyűlt össze ötven fő.

A költségeket a megyei közgyűlés állta, a szervező pedig maga Gémes volt mint közgyűlési képviselő. A polgármester szerint jó hangulatú út volt, egy rendőr kísérte őket, aki válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Látogatói források közül volt, akit Fidesz-szimpatizánsként az egyik helyi Fidesz-irodából kerestek meg, hogy lenne-e kedvük az úthoz. A portál úgy tudja, szinte kizárólag középkorúak és idősek vettek részt az úton.

Az egyik forrás azt mondta, rendkívül korrekt volt a hozzájuk rendelt rendőr is,

szegény azt is profin kezelte, amikor a technikai kérdések után a keményebb nyugdíjasok elkezdtek arról érdeklődni, hogy miért nincs aláaknázva az egész sáv, és miért nem lőnek a behatolókra.

Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik