Közélet

A Hit Gyülekezetének vezetője szerint az EP-választásnak összehasonlíthatatlanul nagyobb tétje lesz, mint az előzőeknek

Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének a vezetője hétfő este a Kossuth Rádió Este című műsorában fejtette ki az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos gondolatait. A lelkész szerint a választás a szuverenisták és a föderalisták összecsapásáról szól. Németh a rádió hallgatóit a szuverenisták támogatására biztatta.

Németh Sándor a Kossuth Rádión műsorában elmondta, hogy szerinte Európában egy új típusú birodalmi eszme van kialakulóban, melynek célja egy európai szuperállam létrehozása – írja a 444. Meglátása szerint a birodalmi gondolat képviselőivel a szabad nemzet hívei állnak szemben.

A Hit Gyülekezetének vezetője úgy érvelt a választáson való részvétel fontossága mellett, hogy

ha a föderalisták nagyot nyernek a szuverenisták felett, akkor valóban sorsfordító lehet ez a választás, de ezt negatívumként értékelném, ezért lenne jó, ha minél többen elmennének szavazni, és a nemzeti szuverenitásra tennék a voksukat.

Ezen gondolat mentén nem meglepő, hogy a lelkész szerint a választásnak

összehasonlíthatatlanul nagyobb tétje lesz, mint az előzőeknek.

Németh Sándor véleménye szerint a birodalmi gondolat alapvetően Németország és Franciaország felől érkezik. Míg azonban a németek a náci múltjuk elől menekülnek az európai identitásba, Németh szerint ez a többi európai nemzetre nem jellemző. A lelkész elmondta azt is, nem meglepő, hogy a német kereszténydemokrata jobboldal a balliberális tömböz simul, hiszen Németországban a templomok kísértetkastélyokra hasonlítanak, az iszlám központok előtt viszont tolonganak a fiatalok.

A Hit Gyülekezetének vezetője a beszélgetésben azt is elmondta, hogy őt mennyire kiborította a Sargentini-jelentés körüli vita:

Nagy botrány volt számomra, megnéztem Orbán Viktor szereplését Sargentini-jelentése kapcsán. Kiakadtam, hogy hogy van ez, micsoda strukturális zavar van itt, hogy elkezdik a magyar választópolgárok többsége által megválasztott vezetőt kiosztani ott, keresztvizet levenni róla, és olyan hangnemet engednek meg, amely minden jóérzésű magyar embert sérthet.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik