Közélet

Semmi köze a politikához a Mediaworks facebookos tiltásának

Ahogy korábban megírtuk, a Facebook letiltotta a fideszes médiaalapítványhoz tartozó, korábban Heinrich Pecina, majd Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks kiadó hirdetési fiókjait.

A Mediaworks akkor azt közölte: nyilvánvaló, hogy a Facebook döntésének „politikai, ideológiai okai” vannak. A kiadó hétfőn arról tájékoztatta olvasóit, hogy visszakapták hirdetési fiókjaikat, a cég nevében eljáró alkalmazott pedig

a tévesen letiltott fiókok miatt okozott kényelmetlenségért elnézést kért.

A hvg.hu megkérdezte a Facebookot, valóban zárolták-e a kiadó oldalait, és ha igen, mi volt ennek az oka. A cég szóvivője elmondta, hozzájuk is eljutott a zárolás híre, a csapatuk meg is vizsgálta a kérdéses fiókokat.

A tiltás valódi oka pedig a következő:

Az egyik hirdetési fiókot felfüggesztettük, mert megsérti a valódi pénzért zajló szerencsejátékokra vonatkozó szabályunkat. Előzetes írásos engedély kell minden olyan reklámhoz, amely valódi pénzben folytatott szerencsejátékot népszerűsít vagy ilyen szolgáltatás nyújt, ide értendő minden valódi pénzben játszott ügyességi játék és lottó, a valódi pénzforgalmat generáló online kaszinó, sportfogadás, bingó és póker.

A szóvivő hozzátette, a Mediaworks kérdéses hirdetési fiókja továbbra is zárolva lesz, a többi pedig szabadon használható. Az egyik illetékes elmondta, egy cégnek számos oldala lehet a közösségi médiában, ezek azonban a hirdetési fiókokat nem fedik.

Kiemelt kép: MTI/MTVA/Bizományosi/Róka László 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik