Közélet

Kövér: Kannibálpolitikával veszik el a kelet-európai munkaerőt

Közép-Európa jelenti a keresztény és nemzeti alapjaihoz visszatérő Európa jövőjét - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Drezdában, a Szászország tartományi parlament Merre tartasz Közép-Európa? című konferenciáján.

A házelnök vitaindító előadásában többek között kifejtette, hogy a hagyományos pártpolitikai határokat egyre inkább felülíró, civilizációs küzdelem zajlik az Európát keresztény és nemzeti elven megtartani akaró erők és azon erők között, amelyek a kontinens jövőjét posztkereszténynek és posztnemzetinek szeretnék látni — számolt be az MTI.

Ez a küzdelem nem új keletű, de új az Európa keresztény és nemzeti korszakán túllépni akarók által kifejtett ideológiai agresszió hevessége, és a korábban nem használt, meghökkentő fegyverek mint például, az Európára irányított tömeges illegális migráció bevetése – tette hozzá Kövér László.

Szerinte az EU jelenlegi vezetése a demográfiai gondok orvoslására minden áron – úgymond – integrálni akarja az illegális migráció révén kívülről érkezőket, és

nem tesz semmit annak érdekében, hogy megpróbáljon olyan anyagi és kulturális, szellemi közeget kialakítani, amely megerősíthetné a hagyományos családok társadalmi helyzetét, értékként mutathatná fel a fiatalok előtt a gyermekvállalásban és -nevelésben megvalósuló felelősségvállalást.

Az EU-n belüli migráció sem megoldás – emelte ki Kövér László, aláhúzva, hogy “egy kannibálnak nevezhető” munkaerőpiaci politika keretében

a gazdag nyugati tagállamok hosszú távon tulajdonképpen megfosztják Közép- és Kelet-Európát az életben maradáshoz szükséges biológiai erőforrásaitól.

Az egyetlen és hosszú távú megoldás “az uniós szintű társadalmi reprodukció, azaz minden uniós tagállamban a 2,1-es termékenységi ráta biztosítása”, ami megfelelő családpolitikával és társadalompolitikával lenne megoldható, vagyis

mindazzal, amitől az EU jelenlegi vezetése tartózkodik.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik