Közélet

Csányi Sándor: Mészáros Lőrinc is szeret dolgozni, én is szeretek dolgozni, nincs közöttünk feszültség

Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta – mondta Csányi Sándor az RTL Klub Híradójának nemrég. Az Indexnek adott interjújában megmagyarázta az OTP elnök-vezérigazgatója korábbi kijelentését:

Nyilván nem arra gondoltam, hogy jön a kasszához, sorszámot húz és fizet. Ha nekem ki kell fizetnem valamit, és a titkárnőm átutal egy összeget, azt attól még én fizetem. Az OTP tulajdonában álló Air Invest Kft. birtokol egy repülőt, amit hasznosít a piacon. A korábbi magyar kormányok is rendszeresen igénybe vették a repülőt és a használati díjat kifizették. Amikor azt mondtam, hogy „személyesen”, fel sem merült bennem, hogy a magyar újságírók krémje ezt úgy értelmezi, hogy a miniszterelnök bejön és személyesen fizet. Rosszul fogalmaztam, de a lényeg az, hogy a közös utazásokból ráeső részt mindig kiszámláztuk és átutalták. Az idézett beszélgetésben pedig szó sem esett azokról az esetekről, amikor a Kormány hivatalos célra vette igénybe a repülőt, ilyenkor – természetesen – a Miniszterelnökség utazásszervezője az Air Invest Kft. megrendelője.

Csányi áprilisban arról is beszélt, hogy egyáltalán nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinc gazdagabb nála. Az Index rákérdezett személyes kapcsolatukra is.

Jó a személyes viszonyom Mészáros Lőrinccel. És jó az OTP viszonya is a Mészáros-cégekkel, amelyek közül néhányat valóban finanszírozunk

– mondta, majd hozzátette:

Mészáros Lőrinc is szeret dolgozni, én is szeretek dolgozni, nincs közöttünk feszültség, még ha sokan próbálnak is ilyet szítani.

A felcsúti utánpótlás szerinte jól van felépítve és bízik abban, hogy az akadémiáról egyszer majd kikerülnek nemzetközileg elismert játékosok is. A mostani vagyonánál kevesebbel is boldog lenne, de annak örül, hogy lehetősége van olyan befektetésekre, beruházásokra, amik az egész magyar gazdaságnak hasznot jelentenek, és amelyek tízezer embernek adnak tisztességes megélhetést – nyilatkozta.

A taokérdést szerinte a magyar sajtó egy része félreérti, mert azt mindig úgy mutatják be, mintha a sok adó az NB 1-re menne el. Pedig állítja, a tao kizárólag infrastrukturális és utánpótláscélokra fordítható.

658 milliárd ment látványsportokra, 25 milliárd Felcsútra az államkassza helyett
Orbán Viktor faluját ma már kézilabdaklubok követik a sikerlistán. Mérlegen a nyolc éve tartó, őrült összegű taorendszer.

A stadionépítések mellett is kiállt:

A hatvanas évek óta nem épültek stadionok Magyarországon, és ha ötven évre vetítjük, hogy mennyit költöttünk ezekre, nem tartoznánk a világ élvonalába, miközben minden futballkedvelő nemzetnek fontos, hogy akik kilátogatnak a mérkőzésekre, kulturáltan tudjanak szórakozni.

Habár a közgyűlésük potenciálisan szétválasztotta az elnöki és a vezérigazgatói posztot, Csányi egyelőre nem kívánja egyik funkcióját sem átadni:

 Nem érzem sem fizikailag, sem szellemileg, sem egészségileg, hogy le kéne mondanom. Házon belül és házon kívül sem hallottam, hogy több időt kellene otthon töltenem, bár gondolom, házon belül ezt nem is fogom hallani.

Csányi Sándor az interjúban arról is beszélt, hogy habár mindenki válságot vár, a többség azt gondolja, hogy ha lesz is válság, az nem lesz olyan súlyos, mint a 2008-as.

Fotó: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik