Közélet

ATV: a sofőrök sem nyugodtak a busztüzek miatt

Az elöregedett járműparkban gyakran fordulnak elő olyan meghibásodások, amelyek akár tüzet is okozhatnak – mondták a csatornának.

Rendszeresen fordulnak elő olyan műszaki hibák a BKV buszain, amelyek tüzet is okozhatnak – mondta az ATV-nek több buszvezető az után, hogy szerdán porig égett egy 14 éves Volvo busz a 26-os járaton, a Margitszigeten.

A Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke, Nemes Gábor azt mondta, az égő buszok kiürítése sem mindig könnyű feladat, hiszen a sofőröknek előbb megfelelő helyet kell találniuk a leszállításra, és adott esetben segíteniük is kell a mozgó utasoknak. A sofőrök arról beszéltek, hogy kisebb tüzek havi rendszerességgel előfordulnak az elöregedett járműparkban, ők sem nyugodtak. Nagyon gyakori, hogy akár 110-120 fokra felforr a hűtővíz.

A BKV is elismeri, hogy a váratlan műszaki meghibásodások miatt főleg a buszok kora áll. Közölték: törekednek arra, hogy a jelentősen igénybe vett buszflottát a korábbi elmaradt beszerzések után új, korszerű járművekkel modernizálják. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik