Közélet

Karácsony: Salvini és Orbán együtt fogja szétverni a közös európai álmot

Délben kezdődtek a beszédek a Városligetben, ahol az MSZP pódiumán Karácsony Gergely azt mondta: a Liget szimbolikus hely, Budapest elfoglalásának szimbóluma. Az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje szerint itt kezdődött Budapest bekebelezése Papcsák Ferenc javaslatára.

Beszélt arról is, hogy két fontos választás előtt állunk: az EP-, illetve az önkormányzati választás. Előbbi tétje, hogy feladjuk-e az európai álmot, vagy hogy hagyjuk, elvegyék az európaiak álmát. Mint mondta,

Salvini és Orbán együtt fogja szétverni a közös európai álmot.

Szóba hozta az októberi önkormányzati választásról is, ami kapcsán úgy fogalmazott, Budapesten Tartós István már rég elvesztette főpolgármester-jellegét, és ma már csak a Fidesz érdekeit szolgálja. Az őszi választás tétje szerinte a Fidesz helytartóinak leváltása.

Beszéde végén bemutatták az MSZP és a Párbeszéd közös kampányvideóját.

Dobrev Klára felháborodni jött

Pár méterrel odébb a Demokratikus Koalíció színpadán Dobrev Klára tartott beszédet. A DK EP-listavezetője többek között azt mondta, az EU-s tagságunk 15 évéből Orbán Viktor elherdált 10 évet. Felháborodni jöttem – mondta Gyurcsány Ferenc felesége.

Fotó: Csanádi Márton /24.hu

A magyarok gazdagodása helyett a támogatási pénzek Orbán haverjánál, gázszerelőjénél, vejénél kötötte ki.  Dobrev szerint nem igaz, hogy csak az orbáni út van, amely helyett a környező országok más pályákon elhúztak.

A Hajógyári-szigeten a Jobbik majálisozott, ahol felszólalt Puzsér Róbert is. LMP főpolgármester-jelöltje Demóbunyónak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök és Brüsszel vitáját az MTI tudósítása szerint. Orbán Viktort Vlagyimir Putyin orosz elnök szálláscsinálójának nevezve Puzsér Róbert azt mondta, a magyarok Szent István-i öröksége, hogy a Nyugathoz tartozzanak. „Két forradalmunkat verték le az oroszok, és ha lesz harmadik, azt is ők fogják leverni” – jelentette ki.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik