Közélet

Ohio az állam hivatalos állatává választotta a menhelyi kutyákat és macskákat

Ohio állam szenátusa márciusban fogadta el az a javaslatot, miszerint a menhelyeken élő kutyák és macskák legyenek az állam hivatalos állatai, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az örökbefogadás és a felelős állattartás fontosságára. Március óta tehát az ohiói polgárok akár haza is vihetik az állam hivatalos szimbólumait – írja a kutyabarát.hu.

Ohio állam nem az első, ahol meghozták ezt a döntést: Colorado, Kalifornia, Georgia, Illinois és Tennessee államokban már szintén hivatalos állatnak nyilvánították a menhelyi kutyákat és macskákat, Texas és Oregon államban pedig fontolgatják, hogy hasonló döntést hozzanak.

Az Amerikai Állatvédelmi Egyesület szerint az akció segít felhívni a figyelmet a menhelyi állatokra és a számos otthonra váró kutyára és macskára, akik Ohio menhelyein élnek.

Nem kell az USA-ig menni, hogy azt lássuk, problémát jelentenek az eldobott állatok. Egy kelet-magyarországi menhelyről nemrég készítettük a következő videót:

Kutyák százai várják a határnál minden nap, hogy kimentsék őket a nyomorból
A nyírmadai menhely állandó telt házzal működik, és azok a kutyák, akiknek nincs szerencséjük, egy életet élnek le a pár négyzetméteres kennelekben. Videóriport.

Kiemelt kép: Oleksandr Rupeta / NurPhoto 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik