Közélet

Notre-Dame: Tarlós is ad pénzt az újjáépítéshez

Azt nem közölte, mennyit, de mint mondta, „értelmezhető összegről” van szó.

Budapest is hozzájárul a párizsi Notre-Dame újjáépítéséhez – közölte a főpolgármester. Tarlós István levelet írt Anne Hidalgo párizsi főpolgármesternek, amelyben a budapestiek és a fővárosi önkormányzat nevében együttérzését fejezte ki a székesegyházban pusztított tűzvész miatt.

A Notre Dame mindannyiunknak fontos szimbólum, az egyetemes keresztény hit és kultúra egy fontos darabja. Az egyik legszentebb keresztény ünnep, a Húsvét, a Feltámadás ünnepének közeledtével még fontosabb üzenete van az összefogásnak és összetartásnak. Ezért Budapest Főváros mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehetőségeihez mérten támogassa a Notre Dame felújítását. Hiszünk abban, hogy összefogással és elkötelezettséggel Párizs városa és a polgárok együtt, erkölcsi erővel felülemelkednek a katasztrófán, és újjáépítik a székesegyházat.

Még egyszer szeretném kifejezni együttérzésemet és támogatásomat, ezúton kívánok Párizs népének és vezetésének sok erőt és kitartást a város főtemplomának újjáépítéséhez.

Később az MTI kérdésére, mekkora összeggel támogatja Budapest az újjáépítést, a főpolgármester azt mondta: az összeg nagyságáról nem akar nagy nyilvánosság előtt beszélni. A templomban a misén sem lobogtatja, mennyit dob a perselybe.

Ez nem politikai reklám, nem politikai akció, ez sokkal inkább „spirituális és azt is meghaladó” kérdés számára.

Mint mondta, a főpolgármesternek joga van rendkívüli esetekben bizonyos határig pénzösszegekről dönteni. Ez „egy értelmezhető összeg”, de nem kíván reklámot csinálni belőle – tette hozzá.

Kiemelt kép: MTI/AP/Benoit Moser

Ajánlott videó

Olvasói sztorik