Közélet

Kocsis Máté ingyenessé tenné a zuglói parkolást

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezi, hogy töröljék el a zuglói parkolási díjakat addig, amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy “új, alkalmas polgármester” nem rendezi a helyzetet a kerületben. Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról is beszámolt, hogy a kormánypártok szombatig több mint félmillió támogató aláírást gyűjtöttek össze Orbán Viktor hétpontos programjához a bevándorlás megállítására.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a XIV. kerületben az autósok és az önkormányzat is egy előnytelen szerződésbe dobálja a pénzt, a Párbeszéd társelnökének hibái pedig rengeteg pénzükbe kerülnek az ott lakóknak. Felszólította a polgármestert, hogy vállalja a felelősséget az elkövetett hibákért, a kifogásolt parkolási szerződést pedig mondja fel.

Zuglói parkolás: hatalmas zsákmányt jelent a kiszervezett parkolásellenőrzés a magáncégnek
Újraindult a sakkjátszma a fizetős parkolási rendszer körül.

Kifejtette: az új zuglói parkolási rendszer egymilliárd forintos kiesést okozott az önkormányzatnak, vagyis a zuglóiaknak naponta 1 millió forintjukba kerül Karácsony Gergely alkalmatlansága. Ráadásul korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság is egymillió forintra büntette a XIV. kerületet a parkolási tender szabálytalanságai miatt – idézte fel.

Kocsis Máté gyámság alá helyezné Karácsony Gergelyt
A Fidesz frakcióvezetője szerint Karácsony Gergely teljesen alkalmatlan a főváros XIV. kerületének vezetésére.

Kitért továbbá arra is, hogy a fővárosi kerületek Zugló kivételével nyereségesen tudják üzemeltetni a parkolást, a korábban általa vezetett Józsefvárosnak például évente 4-500 millió forintos bevétele származott abból, amit a közbiztonság javítására és fejlesztésekre tudtak fordítani.

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője azt is közölte: a kormánypártok szombatig több mint félmillió aláírást gyűjtöttek össze 20 ezer aktivista segítségével. Jelezte, a kormánypártok folytatják az ajánlások gyűjtését, hogy minél több támogatót sorakoztathassanak fel a miniszterelnök múlt héten meghirdetett hétpontos programja mögé.

(MTI)

Kiemelt kép: 24.hu / Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik