Közélet

Közös jelölt mögé állt az ellenzék Székesfehérváron

A szocialista Márton Rolandot támogatják.

Székesfehérváron az ellenzéki pártok csütörtökön közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy beállnak Márton Roland helyi MSZP-elnök polgármester-jelöltsége mellé, így ő lesz a fideszes Cser-Palkovics András legerősebb kihívója az őszi önkormányzati választáson – számol be a Mérce.

Márton mögé az MSZP-n túl a DK, az LMP, a Momentum, a Jobbik és a Márki-Zay Péter féle Mindenki Magyarországa Mozgalom sorakozott fel. A jelölt a sajtótájékoztatón azt mondta: bár a város az EU-tól sok-sok milliárd forintot kapott, ezt a fideszes vezetés „bulibáróként viselkedve” elverte propagandára, személyi kultuszra és stadionokra.

Ezzel szemben Márton arról beszélt, hogy a pénzeket a közlekedési káosz, a lakhatási válság, az oktatás és az egészségügy problémáinak megoldására költené, „Közép-Európa ipari központjává” tenné a várost, és parkosítási programot is indítana. A hat párt képviselői a helyszínen közös programnyilatkozatot írtak alá, a részletes program az ígéret szerint a nyár folyamán készül el. A következő hetekben mutatják be 14 önkormányzati képviselőjelöltjüket és a csatlakozó civil szervezetek, szakszervezetek képviselőinek neveit.

Márton 2014-ben 22,71 százaléknyi szavazatot szerzett az MSZP-Együtt színeiben a 64,5 százalékot elérő Cser-Palkovics mögött. A jobbikos jelölt 6,44 százalékot, az LMP-s 2,55 százalékot, Juhász László független jelölt pedig 2,65 százalékot kapott. (Fotó: MTI / Beliczay László)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik