Közélet

Rágalmazásért elítélték a pécsi polgármester volt kampányfőnökét

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért elítélték Kapitány Gergely újságírót, Páva Zsolt pécsi polgármester volt kampányfőnökét – írja a Pécsi Stop.

Az esetről a Szabad Pécs számolt be korábban: Kapitány egy, az OK Pécs hírportálon közölt cikkben azt írta, hogy egy tanúként kihallgatott értékbecslő hamisítással vádolta meg a Zsolnay Zrt. többségi tulajdonosát, Bachar Najarit, egy, a pécsi önkormányzat által Najari ellen indított perben. Kapitány a portálon később helyreigazítást közölt és elnézést kért Najaritól.

Ennek ellenére feljelentették Kapitányt, akit első fokon 500 ezer forint, ki nem fizetése esetén elzárásra változtatható pénzbüntetésre ítélték, mert súlyosan megsértette Najari jó hírét és személyiségi jogait.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, viszont mivel Kapitány két kiskorú gyerekről gondoskodik, a pénzbüntetést egy év próbára bocsátották.

A Pécsi Stop emlékeztet, hogy Kapitány ellen egy másik per is indult. Az újságíró nem csak az OK Pécs tulajdonosa és vezetője, hanem a Szegedma főszerkesztője is. Utóbbi oldalon leközöltek egy hamis levelet, ami miatt első fokon elítélték, de 2 év próbára bocsátották. Kapitány azt mondta arról az ügyről, hogy vétlennek tartja magát.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik