Közélet

Vissza kell adnia mandátumát a Jobbik Csongrád megyei képviselőjének

A bíróság szerint az általa vezetett egyesület üzletszerű médiaszolgáltatást végez.

Vissza kell adnia mandátumát a Csongrád Megyei Önkormányzat jobbikos képviselőjének, Kiss Attilánakírja az Átlátszó.

Kiss egyben a Sándor Móricz Egyesület elnöke, amely a Makói Csípős internetes híroldal kiadója. A törvények szerint nem lehet önkormányzati képviselő médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja. A közgyűlés két határozatban is kimondta emiatt Kiss alkalmatlanságát, és megfosztotta őt képviselői mandátumától.

Kiss mindvégig vitatta, hogy az általa vezetett egyesület médiatartalom-szolgáltató. Az ügy legvitatottabb pontja az volt, hogy a Makói Csípős üzletszerűségre törekszik-e, ebben az esetben ugyanis médiaszolgáltatást végeznek. A képviselő bíróságon kért felülvizsgálatot, ott azonban azt állapították meg, hogy gazdasági tevékenységről van szó, a hírportálon reklámok, hirdetések olvashatók.

A bíróság szerint az is bizonyíték a gazdasági tevékenységre, hogy az egyesület nevében korábban Kiss kérte a Makói név használatának engedélyezését, média- és marketing tevékenység, illetve szolgáltatás végzése érdekében. A képviselő viszont azt mondja, reklámhirdetések nem futottak az oldalon, az egyesület nem végez a médiatartalom szolgáltatáshoz kapcsolódó gazdasági tevékenységet.

Kiss közölte, hogy jogászával vizsgálják annak lehetőségét, hogy érdemes-e rendkívüli jogorvoslattal élni, ha arra jutnak, hogy nem, elfogadja a bíróság döntését, a párt pedig később dönt arról, a megüresedett listás képviselői helyre ki ülhet be a Csongrád Megyei Közgyűlésbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik