Közélet

Az új főpolgármesternek üzen az I bike Budapest biciklis felvonulás

Négy hídon, két rakparton és az Andrássy úton teker majd több tízezer ember az 5. I bike Budapest bringás felvonuláson.

Az április 28-i tekerés zenés piknikkel indul, majd az új útvonalon először Óbudát érintve 4 hídon, 2 rakparton, az Alagúton és az Andrássy úton halad végig a menet, ami a Városligetben bringaemeléssel ér véget.

A demonstráció és örömtekerés egyben figyelemfelhívás is, hogy Budapest következő főpolgármestere végrehajtsa azt a Kerékpárosklub által összeállított 12 pontot, amivel olyan város teremthető, ahol mindenki bringára tud ülni. „Egy olyan városban, ahol jó bringázni, ott jó élni. A felvonulás alatt már ilyen hely lesz a Budapest” – üzeni a Kerékpárosklub.

A szervezet 12 pontot állított össze az önkormányzati választásokra, olyan fejlesztéseket sorolva, melyekre a következő 5 éves ciklusban mindenképp szükség lesz a város bringázhatóbbá tételéhez.

A program legfontosabb céljai

•          A belváros összekötése a külvárosokkal.

–          Dél-Pest, és Kőbánya hiányzó kapcsolatainak pótlása kerékpársávval a Baross utcán és az Üllői úton, kerékpáros fejlesztéssel a Kerepesi út, Jászberényi út, Soroksári út, Kőbányai út, Gyáli út mentén.

–          A Hűvösvölgybe vezető kerékpárút modernizálása.

–          A Duna-parti Eurovelo 6 érje el a nyugat-európai szakaszok komfortját, és legyen alkalmas a tömeges használatra.

•          Épüljön kerékpárút a pesti alsó rakparton!

•          Lánchíd átadása az akadálytalan tömegközlekedés, kerékpáros, gyalogos, motoros közlekedés és taxik számára, kerékpársávval a hídfőkben és a József Attila utcán

•          Kétoldali kerékpársáv a Bajcsy Zsilinszky úton

•          Kerékpáros tengely kialakítása a Váci úti irodafolyosón a Nyugati tér és a Duna Plaza között

•          Petőfi híd felújítása kerékpársávokkal

•          Induljon kerékpártároló-építési program! Új kerékpártárolók a legjobban hiányzó, népszerű úti céloknál, közintézményeknél, tömegközlekedési átszállóhelyeknél. Kisebb bürokráciát és ingyenes köztérhasználatot a lakossági kezdeményezéseknek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik