Közélet

Politikai bosszúhadjárat zajlik Mesterházy Attila ellen – hangzott el a köztévében

Politikai bosszúhadjáratot emlegetett Galló Béla politológus hétfőn a köztévé M1-es csatornáján azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy Attilát, az MSZP volt elnökét pártján belül azzal vádolják, hogy információkat szivárogtatott ki az MSZP február 15-i választmányi üléséről.

Az ülésen történtek nyomán fegyelmi eljárás indult az MSZP-ben Mesterházy Attila ellen. A politikus pénteken az MTI-nek azt mondta, vitatja az ellene tett panasz megállapításait, de áll a fegyelmi eljárás elé. Az európai parlamenti (EP-) listával foglalkozó ülésen állítólag vita alakult ki Ujhelyi István EP-képviselőnek és Szanyi Tibornak, a párt alelnökének és EP-képviselőjének listán elfoglalt helyéről; többkörös szavazás után Ujhelyi István került a második helyre.

Galló megjegyezte: Mesterházy volt az utolsó sikeres MSZP-elnök, viszonylag kis százalékban kapott ki a Fidesztől, azóta pártja „egyre csúszik lefelé”. 

A politológus a választmányi ülésen elhangzottakkal kapcsolatban azt mondta, Mesterházy joggal gondolja azt, hogy az EP-választáshoz közeledve a mandátumok elosztása nem a párt érdekeit követi, hanem egyéb, például pártszövetségi szempontokat vettek figyelembe. A mandátumbecslések két, maximum három helyet jósolnak az MSZP-nek, így nem mindegy, hogy ki hányadik helyen szerepel a listán.

Az MSZP fegyelmi testülete kedden ül össze.

(MTI)

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik