Közélet

13 milliós kórházszámlát kapott egy nő, akit megharapott egy kóbor macska etetés közben

Jeannette Parker biológus nagyon szereti az állatokat, ami már a szakmája alapján is feltételezhető. Gyakran eteti is a kóbor kutyákat, macskákat, de olyan szerencsétlen dolog történt vele, ami után megfogadta, hogy soha többen nem ad enni nekik.

A floridai nő ugyanis akkora kórházszámlát kapott egy macskaharapás miatt, hogy alig tudta kifizetni.

A teljes amerikai sajtón végigszáguldó történet szerint Parker az Everglades Nemzeti Park közelében vett észre egy sovány, betegnek tűnő macskát.  A kocsijából vitt az állatnak egy tonhalkonzervet, a macska viszont a tonhal helyett a nő ujjára harapott rá.

A sebtisztítás után vette észre, hogy a megyében veszettségi riasztás van érvényben, ezért elment egy sürgősségi ügyeletre.

Megnyugodva ment haza, hogy nem kapta el a veszettséget. Aztán elkezdtek jönni a számlák.

A kórházi csekk 48 513 dollárról, azaz több mint 13 millió forintról szólt.

A magyarázat, hogy a védőoltásért számláztak 10 millió forint körüli összeget. A 44 éves biológus természetesen nem értette az óriási összeget, úgyhogy kutakodni kezdett, és arra jutott, hogy tizedannyiba kerül az oltóanyag, mint amennyiről számlát kapott.

A kórház válaszaiból azonban az derült ki, hogy náluk márpedig ennyi ennek a gyógykészítménynek a listaára, úgyhogy nem szándékoznak engedni a végösszegből. Parker szerencséje, hogy a férje szakszervezeti tagként komoly egészségbiztosításra jogosult, ezért az összeg egy nagyobb részét abból tudják fizetni.

A temetésem olcsóbb lett volna

– vonta le a tanulságot. cinikusan a biológus.

Kiemelt kép: Anton Raharjo / ANADOLU AGENCY 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik