Közélet

Magyar Nemzet: a Jobbik lenézi a nyugdíjasokat

A laphoz eljuttatott hangfelvételen far-hát kommandónak nevezik őket.

A Magyar Nemzet szerint a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke nevezte „far-hát kommandónak” a nyugdíjasokat. A lap birtokába került felvétel szerint Silhavy Máté mások mellett Z. Kárpát Dániellel arról tárgyalt tavaly áprilisban, miként aktivizálhatóak a párt Facebook-kommentelői.

Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!«, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…

Az egyik jelenlévő felajánlotta édesanyja segítségét, de annyit még megjegyzett, hogy „mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas”, amire Z. Kárpát Dániel azt felelte, ő a „far-hát kommandó alezredese”.

A felvétel a parlamenti választás után készült – írja a Magyar Nemzet, majd hosszan sorolja a példákat arra, hogy évekkel ezelőtt a párt politikusai mivel alázták meg a nyugdíjasokat.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik