Közélet

Harmincmillióért rácsozták le a folyosót az állami tévében

A szervertermet védik.

Mint csütörtökön megírtuk, rácsos kaput vetettek be az állami tévé székházában Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők ellen, akik arról szerettek volna érdeklődni, miért nem adják le az Európai Ügyészségről szóló hirdetésüket, ha a migrációról szóló „közérdekű közlemények” beférnek az adásba.

Most rácsos kaput vetettek be az MTVA-ban Hadházyékkal szemben
Az egész úgy indult, hogy a közmédia nem volt hajlandó az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra buzdító hirdetést közzétenni.

Ennek kapcsán írja a hvg.hu, hogy az állami média 30 millió forintot fizetett a Montel Informatika Kft-nek egy folyosót lezáró fémrácsért, bár nem derül ki a cikkből, hogy ugyanerről a fémrácsról van-e szó. Mindenesetre az Európai Közbeszerzési Értesítőből kiderül, hogy 29 794 500 forintba került a szervertermet védő rács. A kiírást egyébként december 12-én, az első tüntetések után pár nappal tette közzé az MTVA.

A pályázatra négyen jelentkeztek, a nyertes Montellel január 23-án szerződtek. A cég egyébként egyike azoknak, amelyek 2013-ban engedélyt kaptak az online pénztárgépek forgalmazására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik