Közélet

Kínai és magyar diplomát is ad az új budapesti képzés

A világ egyik legjobb kínai gazdasági egyetemével indított közös képzést a Corvinus Egyetem. A kétéves kurzus 3,9 millió forintba kerül szemeszterenként, de ösztöndíj-programokra is jelentkezhetnek a diákok – közölte Horváth Levente az InfoRádióban.

A Fudan-Corvinus MBA Double Degree-programban a hallgatók a kétéves képzés végén a Budapesti Corvinus Egyetem MBA és a Fudan Egyetem „master in finance” diplomáját is megszerzik – mondta az InfoRádiónak Horváth Levente, a projekt magyarországi igazgatója.

A képzésben szakmai támogatóként a Magyar Nemzeti Bank is részt vesz, így az intézmény legjobb szakemberei és felső vezetői vendégelőadóként oktatnak majd.

Kínából is neves közgazdászok érkeznek Magyarországra, hogy bemutassák a kínai gazdaságot és pénzügyi világot, de a digitális és az üzleti világról is tanulhatnak majd a diákok.

A képzéssel főként a magánszféra és a közigazgatás közép- és felsővezetőit kívánják megszólítani. A cél, hogy a közép-európai régióban minél több Kínához értő szakembert neveljenek ki – véli Horváth.

A februárban induló kétéves képzésen félévente három alkalommal csütörtöktől vasárnapig lesz intenzív oktatás. A tandíj szemeszterenként 3,9 millió forint, ez fedezi a program részeként évente egyszer a Fudan Egyetemen tartott egyhetes tanítás utazási költségét és a szállást is. A Pallas Athéné Alapítványoknál pedig ösztöndíj-programokra lehet jelentkezni – közölte Horváth Levente.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik