Közélet

Az IKEA szerződést bontott a Szarvasi-gyárral

Múlt héten írtuk meg, hogy hatvanhat év után befejezi termelését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., miután a társaság súlyos likviditási gondokkal szembesült, melyet egyrészt a lámpagyártás piaci környezetének megváltozása okozott. A cég nem tudja elkerülni a teljes létszámleépítést, így több mint 400 embernek mondtak fel.

Az IKEA közleménye szerint beszállítóikkal hosszú távú együttműködésre törekednek, így volt ez a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-vel is, amellyel 20 éve állnak kapcsolatban. Hozzáteszik:

Ezzel együtt, az IKEA számára a legfontosabb a vásárlók elégedettsége, ezért a vállalat úgy döntött, hogy megszűnteti az együttműködést.
Ennek oka pedig az, hogy az IKEA mindig úgy hoz döntéseket hogy az mind az üzlet, mind a vásárló számára a legjobb legyen.
Legfőképpen pedig a minőség az, amiben az IKEA nem köt kompromisszumot.

Jogi megfontolásból és a beszállító iránti tiszteletből az IKEA nem oszt meg további részleteket az együttműködésről. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy minden közös együttműködés befejezése előtt az IKEA részletes tervet készít a beszállítóval egyeztetve az üzletmenet kifuttatásával kapcsolatban annak minden aspektusát szem előtt tartva. Ennek célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, hogy a partner tovább tudja folytatni működését.

Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik