Közélet

Két apától született egy brit ikerpár

Ikrek, mégis féltestvérek: Alexandra és Calder ugyanattól az anyától, ugyanakkor születtek, ám két különböző apától – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Az ikrek apukái, Simon és Graeme Berney-Edwards házasok, akik mindig szerettek volna gyerekeket. A londoni házaspár a mesterséges megtermékenyítés mellett döntött, de bármennyit gondolkodtak nem tudták eldönteni, hogy melyikük legyen a biológiai apa. Aztán hallottak egy új megoldásról, melynek segítségével nem kellett tovább ezen tépelődniük, egyszerre mindketten apává válhattak.

Simon és Graeme az Egyesült Államokba utaztak, mert hasonló eljárást Nagy Britanniában még nem végeznek. A két férfitől egy Los Angeles-i klinikán vettek spermamintát, amivel egy anonim donor petesejtjeit termékenyítették meg, majd az embriókat Meg, egy kanadai béranya méhébe ültették be. Minden nagyszerűen alakult, így harminchat hét múlva az ikrek egészségesen jöttek világra. Alexandra biológiai apja Simon, Calderé pedig Graeme.

Az apukák azt mondják, nem is lehetnének boldogabbak. Mindketten ott voltak a szülőszobán, amikor Alexandra és Calder világra jöttek. A két férfi és a béranya azóta úgy érzik, mintha testvérek lennének.

(Kiemelt fotó: Worldwide Features / Barcroft Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik