Közélet

Este megette a maradék spagettit, másnap reggel holtan találták a 20 éves fiút

Holtan találtak az ágyában a szülei egy húsz éves diákot Belgiumban. A fiú az után lett rosszul, hogy megevett egy tányér maradék spagettit a konyhapultról – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A halottkémi vizsgálat kimutatta, hogy a fiú súlyos ételmérgezésben halt meg, amit Bacillus cereus baktérium okozott. A Bacillus cereus egy spóraképző baktérium, amelyik toxinokat termel. Az általa okozott ételmérgezés hányással és hasmenéssel jár, melynek súlyossága attól függ, hogy mekkora mennyiségű toxin volt az elfogyasztott ételben. A belga fiú paradicsomos spagettije öt napig állt a konyhapulton.

Amikor vacsora után rosszul lett, a fiúnál a szokásos tünetek jelentkeztek. Ő egyszerű ételmérgezésként kezelte a helyzetet: sok vizet ivott és lefeküdt aludni, de gyógyszert nem vett be és orvoshoz sem ment. A szervezetébe túl sok toxin került, ami miatt leállt a mája és néhány órával a spagetti elfogyasztása után meghalt.

Az eset még 2008 októberében történt, 2011 decemberében pedig átfogó elemzés jelent meg róla a Journal of Clinical Microbiology című orvosi szaklapban. A belga fiú történetét most egy Dr Bernard nevű orvos vette elő, aki a fura halálesetekről szóló videóiban hívja fel nézői figyelmét hétköznapinak tűnő dolgokra, melyek akár az életüket is veszélyeztethetik. Dr Bernard azt mondja, nem árt óvatosnak lenni minden olyan étellel, amelyik néhány óránál hosszabb időre kint felejtünk. Különösen akkor, ha az ételnek fura szaga van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik