Közélet

Az eszközkezelő elkezdi postázni az ingatlanok visszavásárlásáról szóló leveleket

A Nemzeti Eszközkezelő megkezdi az ingatlanok visszavásárlásáról szóló tájékoztató levelek postázását, első körben a NET programba tavaly év végén jelentkezők kapják meg. A leveleket az első körben érintetteknek január 31-ig küldik meg – írták csütörtöki közleményükben.

Az utolsó pillanatban jelentkező ügyfelekkel a NET Zrt. már nem köt bérleti szerződést, ugyanakkor a felajánlott lakóingatlant megvásárolja, az ingatlan vételárát a jelzáloggal rendelkező hitelezőnek kifizeti, a tartozás így megszűnik, az ügyfél pedig kedvezményes feltételek mellett, egy összegben vagy részletfizetéssel visszavásárolhatja ingatlanát. Az érintetteknek 60 napjuk van arra, hogy erről nyilatkozzanak, ellenkező esetben a NET Zrt. nem vásárolja meg az ingatlant.

A programba már korábban bekerült, közel 32 ezer határozatlan időre szóló szerződéssel rendelkező ügyfél részére  a NET Zrt. a következő körben, március 31-ig juttatja el azt a tájékoztató levelet, amelynek megválaszolására szintén 60 nap áll majd rendelkezésre.

Kiemelt képünk illusztráció, MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik